http://feeds.tv2.dk/nyhederne_seneste/rss

21. okt. 2020
I næste nummer af Jæger kan du læse skydebrilletesten, hvor en række skydebriller står for skud. Alle består, så du skal blot afgøre, hvilke briller du bedst kan lide!
20. okt. 2020
Trods forsinkelser pga. corona kan nu også gravsøgende hunde i det nordjyske oplæres under optimale forhold. Det er det andet center ud af planlagte syv, der bliver færdigt.
19. okt. 2020
Fund af fugleinfluenza i Rusland og Kasakhstan får nu Fødevarestyrelsen til at opfordre danskere til at give styrelsen tip.
16. okt. 2020
I sidste uge udsendte vi link til den årlige medlemsundersøgelse til alle medlemmer, der er registreret i medlemssystemet med en valid mailadresse.
15. okt. 2020
I 2019 blev der i alt indsendt data fra 320 krondyr, heraf 319 hjorte. Det er en fremgang på 19 pct. i forhold til året før. Nu er fagrapporten offentliggjort.

Aktiviteter

Opstart på riffeltræning og indskydning i Vingsted.

Hver Lørdag i august kl. 9.00 - 12.00. 100 m, 200 m og 300 m.

Gode instruktører på banen. For nyjægere især fra kl 9.00.

Mvh Preben Jensen Tlf 23 31 97 82 Vejle Ådals Jagtf.

Sted: Vingsted

Bukkepral i Vingsted

 

 

 

 

,

Her et uddrag af bukke pral 2020

Er der flere der vil være med?

 

Tillykke til Gert

 

buk ladefoede2020.jpg

Skudt hjemme mellem (Kolding og Vester Nebel) kl 5:37

------------00000000000--------------

Tillykke til Maria Trolle Gilling

trolle 1.jpg

 

trolle 2.jpg

Lille seksender skud idag kl. 20.01 på min jagt i Nordjylland som ligger lige uden for Lille Vildmose 

---------------000000000000------------

Tillykke til Casper Grud Petersson 

grud1.jpg

grud 2.jpg

En helt igennem fatastisk oplevelse!!
Min første præmiere dag startede i morges, efter jeg havde hentet lillebror sad vi begge to super spændte på hvad vores første bukkejagt mon ville bringe. Vi bar på plads under det store egetræ klokken 4, en god time før solopgang, masser af tid til at drikke kaffe. Omkring kl 5:30 ser vi pludselig to bukke komme i høj fra op over marken, det var helt tydeligt ikke bare leg, og vores puls steg betragteligt! Lige så hurtigt som de var kommet, ligeså hurtigt slog den største af dem af, og forsvandt bag en bakke. Den mindste af dem fortsatte dog direkte mod os, og jeg fandt ham i riflen kikkert, en ganske ung gaffelbuk, så jeg sænkede riflen igen, og kunne nyde synet at bukke. Der passerede os, kun 10 meter væk. Omkring kl. 8, temmeligt forfrosne, besluttede vi os for at vi havde siddet stille længe nok, vi pürschede en halv times tid, og nåede da også at se endnu en buk, en rå med 2 lam og et par enlige råer. Vi endte med at blive enige om at den varme kaffe og rundstykkerne på hjemturen trak i os, så vi takkede af.

Til aften, kl 18.30 var vi igen klar på reviret, kaffe i koppen, og omgivet af det smukke istidslandskab og de smukke gule gyvel satte vi os til rette. Da vi har siddet et par timer besluttede jeg mig for at det var tid til at strække benene, så jeg tog riflen over skulderen, skydestokken i hånden og gik ud på kanten af skrænten for at nyde udsigten. Pludselig fløjter lillebror efter mig, han har spottet et dyr ca. 500 meter fra os i bunden af slugten. Jeg kommer retur, og vi bliver enige om jeg skal se at få benene på nakken og komme tættere på, alt imens han følger os begge to i kikkerten. Jeg pürscher mig omkring 400 meter tættere på, med pulsen hastigt stigende!! Jeg får, lettere rystende, stillet skydestokken op, lagt riflen til skulderen, der er ingen tvivl, en smuk gammel buk! Jeg tar afstandsmåleren, 127 meter, det er helt perfekt! Skuddet falder, og bukken klapper sammen, men rejser sig igen og sætter i løb. Fuck. Jeg markere hvor jeg skød fra, og bevæger mig mod skudstedet. Jeg kan i min nervøsitet ikke finde tegn på træf, overhovedet. Jeg kalder på Christian, og går selv tilbage, op med afstandsmåleren, og ganske rigtig, spot on på 127 meter liger der masser af lungesweis! Men hvorfor ligger han der så ikke? Vi begynder at søge, der er tydelige tegn, men da vi når over 100 meter stiger nervøsiteten, og en snert af dårlig samvittighed indfinder sige! Var jeg for selvsikker, var jeg for ivrig, trak jeg skudet, og bedst som jeg er ved at køre det hele op i en spids for mig selv, så ligger han der! En smuk smuk gammel dreng, jeg skulle bare ikke have ham uden kamp med både brombær og svirpende grene! Hvem havde turde drømme om så smuk en oplevelse, sammen med sin bror, på den første premiere

© 2020 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/