Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

 

Ingredienser til kylling i fad

Kartofler

650 gram små kartofler
3 spiseskefulde olie
1 teskefuld tørret oregano
Groft salt

Kylling og grøntsager

600 gram kyllingebrystfilet
250 gram champignon
2 bundter forårsløg
1 rød peberfrugt
1 bundt persille

Flødesovs

5 deciliter piskefløde
2 teskefulde sennep
1 teskefuld tørret estragon
Salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1.    Start med kartoflerne, som vaskes og halveres. Lidt større kartofler deles i kvarte. Kommes i en skål sammen med olie, oregano og salt, og det hele blandes godt sammen.

2.    Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka en halv time, så de helt møre. Og perfekte til fad med kylling.

3.    Kyllingebrystfileterne skæres ud i gode, mundrette tern, som derefter steges møre i lidt olie på en varm pande. Kyllingestykkerne må gerne få en lækker stegeskorpe. Krydres med salt og peber, og lægges i et ildfast fad.

4.    Champignon børstes rene for jord, men undgå helst at skylle champignon, fordi de nemt suger vand til sig. Deles i halve eller kvarte, afhængig af størrelse.

5.    Svits nu champignon på panden, hvor du stegte kyllingekødet. De skal svitses virkelig godt, hvorefter de hældes over kyllingekødet i fadet.

6.    Forårsløg og peberfrugt skæres i mindre stykker, og svitses af på panden i et par minutter. Hak persille groft, og vend det med.

7.    Kom fløden ved sammen med sennep og estragon. Lad det creme lidt ind, og smag til med salt og peber.

8.    Hæld flødesovsen med grøntsager over i fadet til kylling og champignon, og fordel fyldet godt rundt.

9.    Sæt fadet i ovnen og lad det nu få 10 minutter ved 200 grader varmluft.

 

© 2020 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/