Spicy tomatsuppe med kylling

 

Personer 4

Ingredienser:

20 kylling inderfilet

2 stilke frisk rosmarin, hakkes

Tomatsuppe:

140 g tomatpure

2 dl kraftig fjerkræbouillon

10 stilke frisk timian

2 - 3 laurbærblade

1 tsk acaciehonning

2 løg, hakkes groft

4 fed hvidløg, hakkes groft

1 spsk fintsnittet citrongræs

200 g gorgonzola

2 spsk fintrevet citronskal

2 spsk vegetabilsk olie

7 dl vand fra hanen

Salt og peber, frisk fra kværn

 

Løg, hvidløg, laurbær og citrongræs sauteres i 1 spsk. olie 5 min.

Tomatpure, timian og honning tilsættes og der sauteres yderligere 3 min.

Bouillon og vand hældes ved og tomatsuppen simrer i ca. 45 min.

Kyllingefileterne vendes med rosmarin og steges i 1 spsk. olie til gennemstegt ca. 3 min. på hver side.

Gorgonzolaosten brækkes i mindre stykker og fordeles i fire dybe tallerkener.

De varme kyllingefileter lægges ved. Tomatsuppen sigtes og hældes over.

Der drysses med revet citronskal og serveres straks.

© 2020 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/