spicy-tomatsuppe-med-kylling
Spicy tomatsuppe med kylling
Personer 4
Ingredienser:
20 kylling inderfilet
2 stilke frisk rosmarin, hakkes
Tomatsuppe:
140 g tomatpure
2 dl kraftig fjerkræbouillon
10 stilke frisk timian
2 - 3 laurbærblade
1 tsk acaciehonning
2 løg, hakkes groft
4 fed hvidløg, hakkes groft
1 spsk fintsnittet citrongræs
200 g gorgonzola
2 spsk fintrevet citronskal
2 spsk vegetabilsk olie
7 dl vand fra hanen
Salt og peber, frisk fra kværn
Løg, hvidløg, laurbær og citrongræs sauteres i 1 spsk. olie 5 min.
Tomatpure, timian og honning tilsættes og der sauteres yderligere 3 min.
Bouillon og vand hældes ved og tomatsuppen simrer i ca. 45 min.
Kyllingefileterne vendes med rosmarin og steges i 1 spsk. olie til gennemstegt ca. 3 min. på hver side.
Gorgonzolaosten brækkes i mindre stykker og fordeles i fire dybe tallerkener.
De varme kyllingefileter lægges ved. Tomatsuppen sigtes og hældes over.
Der drysses med revet citronskal og serveres straks.